Performance & security updates TM

That’s Me
Zoals jullie misschien al is opgevallen, TM is sinds 1 januari aardig sneller geworden! Dit met name dankzij BladE. Hij kwam met het idee om een caching systeem voor PHP in te voeren, Turck MMCache.

Nou, gedaan. Levert een snelheidswinst van minstens 100% op! Nou, da’s de moeite wel waard, nietwaar? Het kost een beetje (wat schijfruimte, 16Mb geheugen), maar het levert veel meer op. MySQL heeft nu een stuk meer processorkracht ter beschikking wat de boel ook een stuk sneller maakt.

IRC
Daarnaast heb ik UnrealIRCd opnieuw gecompileerd, met SSL support. Dat wil zeggen, je kan nu een beveiligde verbinding maken. Je doet dat in mIRC met een iets ander commando dan normaal. Je gebruikt dan:

/server irc.thats-me.nl +6697

Maar, mIRC kan standaard geen SSL verbindingen opzetten, daar heb je eerst een paar bestandjes voor nodig die je in je mIRC map moet zetten, je kan ze hier vinden. Het is een ZIP bestand, je kan de bestanden gewoon in je mIRC map zetten, bijv “C:\Program Files\mIRC”.

Zodra je verbinding maakt, krijg je dit scherm:

irc-security-alert.png

Zet een vinkje bij “Automatically accept this certificate in the future” om er voor te zorgen dat je deze melding niet iedere keer als je verbinding maakt voor je neus krijgt.

Zo simpel is het!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *