Verveel me dood, crosspost…

Tis bestwel midden in de nacht. En ik verveel me kapot. Maar ik heb geen zin om te gaan slapen.

That’s Me is saai. Heb geen zin om te gaan ontwikkelen. IRC is saai. Geen hond online.

Jabber logoOh, ik heb trouwens vandeweek een Jabber server geinstalleerd. Jabber is een open source IM protocol. Zoiets als MSN, maar dan voor iedereen toegankelijk. Voor meer informatie moet je ook hier maar eens kijken. Zijn genoeg programma’s waarmee je kan Jabberen. Onder Windows met bijvoorbeeld Psi, Gaim, Miranda IM en Trillian. Voor Mac OS X kan het met AdiumX, Fire en iChat AV. Linux kan je Gaim, Psi of Kopete gebruiken. En er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Hoe het werkt? Nou, simpel. Je hoeft niet naar een website om te registreren, zoals bij MSN, Yahoo Messenger of AIM. Dat doe je gewoon van uit je client. Of er is een mogelijkheid om te registreren, of de client registreert je bij de eerste keer als je aanmeld en je gebruiker is nog niet geregistreerd. Jabber is dus een IM service met meerdere servers, als je je op de That’s Me server aanmeld, kan je ook met alle andere Jabber gebruikers, ook op andere servers, praten. Ook met GoogleTalk gebruikers, aangezien ook Jabber is!

Deze gegevens heb je nodig:

Host: thats-me.nl
Poort: 5222
Of voor SSL: 5223

Waar je even op moet letten, het verschilt per client hoe je de gegevens op moet geven. De ene client vraagt alleen om een username, de andere client vraagt om username en host. Als er alleen om een username en password gevraagd wordt, dan is je username gebruikersnaam@thats-me.nl, als er om beide gevraagd wordt, dan vul je je gebruikersnaam zonder de host er achter in. Zoals je ziet, Jabber gebruikersnamen zien er uit als mailadressen. Zo voeg je anderen ook toe, gebruikersnaam@host. Het is een soort e-mail, maar dan instant, zegmaar 😉

Als je het wil proberen, ga vooral je gang. Registreren kan iedereen. Maar ik lever er (nog) geen support op ofzo, het is geen officieel onderdeel van That’s Me, het is voorlopig puur om te testen, kijken hoe het werkt. Mocht je je aanmelden en wil je mee testen, dit is mijn adres: dizzyweb@thats-me.nl. Verrassing! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *