Een nieuwe week

Zondagavond. Morgenochtend voor het eerst echt aan de slag op me stage. Het gaat heel ingewikkeld worden. Ik ga een onderzoek doen voor een projectbureau, CareWest. Zij doen een domotica project in Amsterdam Osdorp. Het gaat om een project in de zorg en dienstverlening enzo. Denk aan de beruchte “hanger met rode waarschuwingsknop” en dergelijke. Het gaat om een pilotproject waarin in een 100tal woningen een basispakket geinstalleerd is: de rode knop, inbraakalarm, rookalarm, electronische deurontgrendeling, informatieknop, etc. Tis een samenwerking tussen een aantal bedrijven met ook wat verschillende belangen. Woningbouwcorporaties en zorginstellingen hebben allemaal toch een iets ander idee. Vorige week wat kennis gemaakt met alle projectteam leden, op 1 na. (Was op weg, 9292 had me alleen niet verteld dat de bus waar ze me heen stuurden helemaal niet reed omdat er verbouwd werd bij Muiderpoort…)

Anyway. Veel partijen. Veel informatie. Hele nieuwe omgeving. Moeilijk… sowieso, ik ben geen onderzoeker. En ik moet dus gaan onderzoeken wat die ouderen nog meer aan functionaliteiten zouden willen. En of dat technisch haalbaar is. En financieel. En misschien nog wel iets implementeren. Vooral dat laatste lijkt me leuk πŸ˜‰

Oklahoma flatEn waar kom ik te werken? In ontmoetingscentrum Joannes de Deo. In Osdorp. Vlak naast de bekende Oklahoma flat. Joannes de Deo is een soort buurtcentrum, komen dus veel oudjes om een kaartje te leggen en een hapje te eten. Gezellig. Ik had er afgelopen donderdag een afspraak, niemand daar. Leek het. Aanbellen, niks. Bellen, niks. Nou, de voordeur gaat dus pas open als de catering er is. Ik zal ‘s morgens naar binnen moeten door de zij-ingang. De dienstingang zegmaar. Lekker vaag. En waar ik kom te werken? Kzie wel. Is wel wat ruimte daar. Moet alleen nog even een afspraak maken met iemand van de ICT afdeling van Antaris, zodat ik het netwerk op kan en in ieder geval mijn mail kan lezen. Ik ben alleen een beeetje bang dat ik dan op een Terminal Server moet gaan inloggen… alles werkt daar met van die thin clients. Ben ook beetje bang dat ik erg moeite moet doen om uberhaupt een aansluiting te vinden πŸ˜‰ Er zijn niet echt netwerkaansluitingen in overvloed, zegmaar…

Maargoed, ik heb in ieder geval een nieuwe laptop! Een Toshiba Satellite A100-510. Heeft een Celeron M360 1,4 GHz processor, 512Mb DDR2 PC4200 geheugen, 60Gb hardeschijf, 4 USB2 sloten, een mini FireWire aansluiting, 10/100 mbit netwerk, WLAN, DVD-RAM drive, ATI Radeon Xpress 200M, 1280×800 15.4″ widescreen scherm. Vreemdgenoeg is mijn oude (dode) laptop van 3 jaar oud in alle opzichten sneller en beter. Alleen dit scherm is scherper πŸ˜€ Maarja, ik heb tenminste weer een beestje en hij werkt lekker. Yeah! Nu nog maar 1 dingetje: een “sleeve” voor m’n laptop. Zoiets als dit dus.

One thought on “Een nieuwe week”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *